Хамас - групировката, която контролира ивицата Газа, изключи възможността за освобождаване на заложници, докато

...
Хамас - групировката, която контролира ивицата Газа, изключи възможността за освобождаване на заложници, докато
Коментари Харесай

Хамас отказва да освободи заложници преди войната да спре

Хамас - групировката, която контролира линията Газа, изключи опцията за освобождаване на заложници, докато Израел не се съгласи на  " цялостно преустановяване на експанзията ".

Израел твърди, че е убил повече от 2000 бойци на Хамас в Газа след сключването на примирието по-рано този месец, когато бяха освободени повече от 100 заложници. 
 
Смята се, че около 120 души, отвлечени от Израел на 7 октомври, все още са в плен в Газа.

В Организация на обединените нации не престават напъните за приемане на резолюция по отношение на войната.

Съединени американски щати обявиха, че все още имат съществени опасения относно проекторезолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, чието гласоподаване в този момент се отсрочва за 22 декември. 

Седмичното помирение този месец доведе и до увеличение на потока от помощи в Газа, където Организация на обединените нации предизвести, че популацията е застрашено от апетит, в случай че войната сред Израел и Хамас продължи.

В Кайро, Египет, се водят договаряния за ново помирение, въпреки че първичните диалози в сряда не доведоха до съглашение.

В изказване Хамас съобщи: " Съществува палестинско национално решение, че не би трябвало да се приказва за пандизчии или покупко-продажби за замяна, с изключение на след цялостното преустановяване на експанзията ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР